Değerli Üyelerimiz, Sevgili Meslekdaşlarımız,

Sizleri, 29 Eylül – 5 Ekim 2013 tarihlerinde DENİZLİ Karahayıt Beldesi’nde bulunan PAM TERMAL OTEL’de düzenleyeceğimiz 18. Ulusal Parazitoloji Kongresi’ne davet etmekten mutluluk duymaktayım.

Kars’ta Kafkas Üniversitesi ile birlikte düzenlediğimiz 17. Ulusal Parazitoloji Kongresi/Kafkasya ve Ortadoğu Parazit Hastalıkları Sempozyumu kapanış oturumunda bir sonraki kongrenin nerede yapılabileceği konusu tartışılmış ve Bursa’da yapılması teklifi kabul edilmiş olmasına rağmen yapılan ön araştırmalar ve görüşmeler sonucunda Bursa Görükle kampüsünde konaklama sorunu çözülemediği için, daha önce kongre düzenlenmemiş olan Denizli’de kongre yapılması gündeme gelmiştir. Birçok arkadaşımız tarafından dile getirilen, hepimizin akşamları da bir arada olabileceği bir otelde kongre yapılması talepleri de dikkate alınarak, Yönetim Kurulumuzun yaptığı araştırmalar sonucunda Denizli’de Pamukkale civarındaki Karahayıt beldesinde pembe traverten oluşturan sıcak su kaynaklarının bulunduğu mevkide yer alan PAM Termal Otel’in kongremiz için uygun olduğu görülmüştür. İlk olarak birkaç sene önce hizmete açılan ve 5 yıldızlı olan bu otel, Yönetim Kurulu tarafından Eylül 2012’de ziyaret edilerek gerekli incelemeler ve otel idaresi ile toplantılar yapılmıştır. Toplantılarda otelin kongre için uygulanacak fiyatı, gala yemeği ve toplantı salonları ile ilgili ayrıntılar görüşüldükten sonra konu, Yönetim Kurulun’da tartışılmış ve 18. Ulusal Parazitoloji Kongresi’nin bu otelde yapılmasına karar verilmiştir.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Sayın Rektör’ün sıcak yaklaşımı nedeniyle kongremizin ortaklaşa yapılmasına, kongre açılışı ve ilk günkü bilimsel oturumlarının Pamukkale Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılmasına ve ikinci günden sonra PAM Termal Otel’de devam edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Denizli Valisi ve Belediye Başkanı da kongre konusunda bilgilendirilerek davet edilmişlerdir. Kongrenin düzenlenmesi ve gerekli görüşmelerin yapılmasında Yönetim Kurulumuz ile birlikte çalışan Doç. Dr. Meral Türk ve Prof. Dr. Çağrı Ergin’e teşekkür ederim.

PAM Termal Otel’de termal kaynak ve havuzları yanı sıra bütün otel odalarına da termal su verilebilmektedir. Kongre sırasında otelin bütün olanakları kullanılabilecektir. Otelde konaklama yarım pansiyon olup sabah kahvaltı ve akşam yemeği açık büfe olarak verilecektir. Kongre sırasında Pamukkale ve Afrodisias’a gezi düzenlenecek olup ayrıntılar ikinci duyuruda verilecektir. Kongremiz ile ilgili bütün gelişmeler derneğimiz web sayfasından güncel olarak takip edilebilecektir.

Konaklama için üyelerimizin bizzat kendileri PAM Termal Otel ile görüşerek rezervasyonlarını yaptıracaklardır.

Derneğimiz, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen denetleme uzmanları tarafından denetlenmiş ve kongrelerde kayıt ücretlerinin toplanması, kitap satışları ve diğer mali konular için bir ticari şirket kurulması veya bir ticari şirketle işbirliği yapılması konusunu önermiş olduğundan bu kongremizde üniversite güçlendirme vakfı şirketi olan ÜN-EĞİT Özel Eğitim Şirketi ile anlaşma yapılmıştır. Kongremizin kayıt ücretleri ÜN-EĞİT tarafından toplanacak ve bütün harcamalar bu şirket tarafından toplanan kayıt ücretlerinden karşılanacaktır. Derneğimizin ve organizasyon komitesinin kayıt ücretleri ve otel rezervasyonları ile ilgisi bulunmamaktadır.

Bilimsel programlar ile ilgili bildiriler, konferans, yuvarlak masa toplantıları ve poster sunumları ile ilgili bütün yazışmalar ve başvurular Kongre Sekreteri Prof. Dr. Mucide Ak tarafından yürütülecektir. Kongremize gelen bildirilerin kabulü ve günlük bilimsel programlar kongre düzenleme kurulu olan Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yapılacaktır.

18. Ulusal Parazitoloji Kongresi’nin bilimsel aktiviteleri yanında sosyal aktiviteleri ile de doyurucu olacağına, üyelerimizin otelde bir arada bulunmaları ile yeni araştırma projeleri geliştirebileceklerine inanmaktayız. 18. Ulusal Parazitoloji Kongresi’nde PAM Otel’de buluşarak kongremizin güzelliklerini ve başarılarını paylaşabilmeyi diler, sevgi ve saygılar sunarım.

Prof. Dr. M. Ali ÖZCEL

18. Ulusal Parazitoloji Kongresi Başkanı